Om Festivalen

 

En festival bygget på glede

Inspirert av Holi festivalen i India, satt opp i idylliske Grimstad, plassert i Sør-Norge.

Grimstad Color Festival ble etablert Januar 2015 som en non-profit organisasjon, med en visjon om å skape en felles dag fylt med farge, musikk og glede. En dag åpen for alle, uansett kjønn, alder, evner eller yrke. Vi håper dette kan være med å bringe det lokale samfunnet og våre to universitetscampuser enda tettere sammen.

Du vil løpe side om side med likesinnede mennesker og forhåpentligvis møte nye venner. Sammen vil dere passere gjennom hjertet av Grimstad og våre fem fargerike stasjoner. På hver stasjon vil du finne en munter gruppe av frivillige som vil dekke deg med en ny farge.

Moroa slutter ikke på målstreken

Bli med på moroa med artister som fyrer opp festen i Grimstad!  På vårt festivalområde vil du få sjansen til å vise dine EPISKE dansetrinn, og kanskje brenne noen ekstra kalorier i prosessen.

Festivalkontor og Løype
På festivalkontoret vil man kunne hente ut billetter og effekter. Du vil også kunne kjøpe billetter.

Festivalkontoret vil i år være på NR.4
Adresse: Juskestredet, 4876 Grimstad

Åpningstider festivalkontor:
Torsdag   14:00 – 17:00
Fredag     13:00 – 18:00
Lørdag     10:00 –

Årets løype:
39043725_1810131352397455_6863077891823894528_n

Ofte Stilte Spørsmål

Billetter og priser
Aldersgrense
Mat og drikke
Hvordan komme seg til festivalen?
Registrering
Om selve løpet
Kan jeg delta om jeg er midlertidig eller permanent funksjonshemmet?
Hvordan bli ren igjen?
Festivalområdet
Hva om det blir dårlig vær?
Hva bør jeg ha på meg?
Parkering
Er fargene skadelige?


Billetter og priser
Billetten koster 350 NOK (Barn under 7 år er gratis med følge av betalende voksen). Inkludert er vår fantastiske Color Festival t-skjorte, solbriller og en pose med fargepulver til å kaste på vennene dine. Du må ta med din billett og bytte den inn i denne festivalpakken hos våre hyggelige frivillige på billettkontoret. Her er en lenke


Aldersgrense
Det er ingen aldersgrense. Hvis du har barn under 7 år, kommer de inn gratis sammen med en betalende voksen. De vil ikke få det samme som de betalende deltakerne får, som t-skjorte, solbriller og pulver. Dette kan kjøpes separat hvis ønsket når man kjøper billett.


Mat og drikke

Etter løpet vil det være muligheter for de tørste å kjøpe en velfortjent drikke. Vi har også vann tilgjengelig – helt gratis. Det vil også bli muligheter til å kjøpe mat og snacks.


Hvordan komme seg til festivalen?

For de som har valgt den offisielle Color-bussen, går den fra Kristiansand kl. 13:00 (bussen stopper ved Spicheren) og vil være i Grimstad i god tid før festivalen starter. Color-bussen returnerer fra Grimstad kl. 18.30.

Kristiansand til Grimstad
AKT linje 100 går hver time fra bussholdeplass L. Vi anbefaler å senest ta bussen som går kl. 12.05, da vil du være i Grimstad en time senere. “Ibsen Museet” eller “Grimstad Odden” vil være dine stoppeplasser

Arendal til Grimstad

AKT linje 100 går hver time fra bussholdeplass G. Vi anbefaler å senest ta bussen som går kl. 13.30, da vil du være i Grimstad 30 minutter senere. Gå av på “Grimstad Odden”.

AKT linje 101 går hvert 30 minutt fra bussholdeplass G. Gå av på “Grimstad Odden”

For mer informasjon om bussene besøk www.akt.no

 

Registrering

Ta med billetten til festivalkontoret (To be announced), og la en av våre frivillige scanne billetten for å registrere deg (hver billett kan kun registreres én gang). Du vil da få utlevert festivalpakken som inneholder en hvit Grimstad Color Festival T-skjorte, solbriller, en pose fargepulver og inngang til festivalområde. Barn under 7 år kommer inn gratis, men får ikke festivalpakken. Dette kan kjøpes separat i etterkant hvis ønskelig.

Festivalkontoret har åpent fra klokken 10.Om selve løpet

Når løpet begynner starter alle med en hvit Grimstad Color Festival t-skjorte, som raskt blir dekt i farger av andre deltagere og på våre fargestasjoner. Hver km er det en fargestasjon som gir deg en ny farge! Det vil være førstehjelps-kit på hver fargestasjon, samt at Røde Kors vil være til stede. Alle i Color Crew på fargestasjonene har viktige nummer tilgjengelig dersom det skulle være nødvendig. Det vil også være vann tilgjengelig i løypen.


Kan jeg delta om jeg er midlertidig eller permanent funksjonshemmet?

Ja selvfølgelig! Du kan løpe, gå, krype, bruke krykker eller kjøre rullestolen din. Hvis du har problemer med å håndtere veien på egen hånd, kan det være lurt å ta med en venn!


Hvordan bli ren igjen?

Det tørre pulveret er lett å børste av seg, og restene forsvinner med vann og såpe.


Festivalområdet

Når du kysser målstreken står du rett ved festivalområdet. Her finner du toaletter, mat, drikke, konsertscenen og mange kule, fargerike mennesker!


Hva om det blir dårlig vær?

Litt regn skader ingen, heller ikke oss. Fargene er bare enda mer imponerende når de er litt fuktige. I tilfelle av ekstreme værforhold, er starten utsatt til værforholdene blir bedret.


Hva bør jeg ha på meg?

Hvitt, selvfølgelig! Grimstad Color Festival t-skjorten din er også hvit. Ikke ta på deg noe du er redd for, da fargen kan sitte igjen. Vi i Grimstad Color Festival kan ikke stilles til ansvar for konsekvenser knyttet til bruk av fargepulver. Bruk av fargepulver skjer på eget ansvar.


Parkering

Vi anbefaler å bruke offentlig transport denne dagen, men hvis du må bruke bil, er vårt råd å parkere utenfor sentrum. Gode muligheter for parkering vil være Groos, eller i Arresten.


Er fargene skadelige?

Nei, fargene er laget av mais-stivelse, og inneholder ingen skadelige tilsetningsstoffer.

EnglishNorsk bokmål